1.11.13

You're next: Ужасът! Ужасът!

 Сюжет

 

В отдалечена вила в горите, семейният празник на Дейвисън е разтърсен, когато един от гостите е прободен със стрела - първият предвестник за предстоящата обсада на къщата от убийци-психари с животински маски






Рецензия

 

За почитателите на хорора и съспенса последеният филм на режисьора Адам Уингард, известен с нискобюджетните си, но впечатляващи АБВ на смъртта и антологията V/H/S, You're next няма да е разочарование. Действието тук не се развива в шаблонната за хорорите горска колиба, а в семейната вила в гората с неочаквани обрати, с криминален съспенс а ла Агата Кристи, с агонизираща жестокост алангле.


Поредицата от истински шокиращи убийства от психари с животински маски, атакуващи от горите, градира гловоломно. На пръв поглед жертвите са безлични, бегло характеризирани, но с увеличаването на труповете оцелелите притеглят съчувствието на зрителя. Сценарият на Саймън Барет изкусно върти ножа, а Адам Уингард умело наслагава кръвопроливните сцени с много бруталика и черен хумор преди да разкрие причината за тази инвазия в развързката.

 Присъда

You're next не претендира да преобръща клишетата на хорор жанра и може би точно поради това е един приятен удар с чук преди вечеря.

0 comments:

Post a Comment